Gå til indhold
SUSTAINABLE AWARENESS THROUGH ART AND DESIGN

KUNST OG DESIGN SÆTTER BÆREDYGTIGHED PÅ DAGSORDENEN

TRÅDVÆRK er en ny kreativ virksomhed, der sætter fokus på bæredygtig kunst og tekstildesign. Bag virksomheden står garnkunstner, Sara Pape, og tekstildesigner, Sille Aaes. Vi deler en fælles passion for at udforske, hvordan kunst, håndarbejde og tekstildesign kan være en aktiv stemme og tydelig aktør i klimadebatten. 

Vores mission er at cirkulere de mange materialer, der hver dag går til spilde i tekstilindustrien. Det gør vi blandt andet gennem vores design af interiørprodukter, såsom tasker, puder, sengetæpper, julenisser og julegrise. Alle vores designs sælger vi desuden som “gør det selv”-kit, for på den måde at give mange flere mulighed for at benytte upcyclede materialer, når de syr, strikker og hækler. 

Vi mener, at kunsthåndværk og design har et uudnyttet potentiale til at skubbe på den nødvendige bæredygtige udvikling, og vi ønsker at være frontløbere inden for dette område. Vi har tidligere modtaget støtte fra Kirsten og Gunnar Fonden i Aarhus til vores kunstprojekt "TRÆVÆRK  - et 3 meter højt træ, som vi er ved at strikke ud af overskudsgarn fra danske tæppefabrikker. TRÆVÆRK bliver udstillet på Dokk1 i Aarhus til efteråret 2024, hvor det bl.a skal skabe awareness omkring den overproduktion, der finder sted i tekstilbranchen.

I de otte måneder, TRÅDVÆRK har eksisteret, har vi besøgt adskillige danske tekstilvirksomheder og fået skabt solide samarbejder, så vi kan benytte de betydelige mængder overskudsmaterialer i vores designs. Bæredygtig forretningsudvikling og upcycling af tekstile overskudsmaterialer er hele grundlaget for TRÅDVÆRK. Vi vil være en stærk drivkraft for en nødvendig forandring og på den måde inspirere til et klimabevidst mindset blandt andre designere, kunsthåndværkere samt private håndarbejdsinteresserede.